Усі новини

Здорове Харчування – Здорова Нація: На Тернопільщині триває проєкт «#5_кроків_до_здорового_харчування»

19 листопада в рамках проєкту «5 кроків до здорового харчування» було проведено третю освітню активність, присвячену темі «Цукор, сіль та трансжири – небезпека, про яку ми можемо не здогадуватися». Зустрічі відбулися у кількох навчальних закладах області та були спрямовані на підвищення обізнаності школярів щодо впливу харчових звичок на здоров’я.

Під час занять спеціалісти ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» доступно й змістовно розповідали учням про ключові принципи здорового харчування, акцентуючи увагу на важливості контролю за щоденним раціоном. Зокрема, школярі дізналися:

  • що має входити до збалансованого раціону та як підтримувати баланс поживних речовин;
  • чому необхідно щоденно контролювати споживання солі та цукру;
  • хто такі природні цукри та як вони засвоюються організмом;
  • скільки цукру містять різні фрукти та ягоди;
  • що таке вільні цукри і чому їх надмір є шкідливим;
  • які продукти містять найбільше солі та як правильно читати маркування, щоб уникати прихованих добавок;
  • як відрізнити корисні жири від шкідливих, що таке трансжири та чому їх потрібно виключати з раціону;
  • який негативний вплив на організм мають фаст-фуд, солодкі напої та напівфабрикати;
  • які наслідки для дітей і дорослих може спричинити надмірне споживання цукру, солі та трансжирів.

Третю активність було проведено у таких закладах освіти:

  • Збаразький ліцей Тернопільської обласної ради – заняття провів професіонал з громадського здоров’я відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб, Вадим Ятищук;
  • Трибухівська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів Трибухівської сільської ради – активність провела завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Бучацького відділу Чортківського міськрайонного центру Уляна Кланцак;
  • «Шумський опорний заклад загальної середньої освіти» Шумської міської ради – заняття провела завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Кременецького міськрайонного центру Олена Вахтарчук.

 

Учні отримали практичні поради та сучасні знання, які допоможуть їм більш відповідально ставитися до власного харчування, формувати здорові звички змалку та обирати продукти, що підтримують їхнє здоров’я щоденно.

Цей освітній проєкт є великим кроком у формуванні свідомої та здорової громади Тернопільщини.

Поділитися:
Знайти