«Здорове харчування – це інвестиція у власне благополуччя» – фахівці Центру
3 квітня 2025
Правильно підібрані продукти не лише забезпечують організм необхідними поживними речовинами, але й сприяють покращенню когнітивних функцій, підвищенню енергії та зміцненню імунітету. Здорове харчування – це запорука фізичної сили, гарного настрою, легкості навчання та міцного здоров’я на довгі роки.
3 квітня 2025 року фахівці Бучацького відділу Чортківського міжрайонного центру ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Уляна Кланцак та Любов Гринчук провели інформаційно-просвітницький захід для учнів та вчителів Язловецької загальноосвітньої школи I-III ступенів Бучацької міської ради на тему «Основи здорового харчування».
Під час заходу були детально розглянуті наступні питання:
- Вплив здорового харчування на організм: фізична сила та витривалість, гарний настрій, легкість навчання, здоров’я зараз і в майбутньому.
Крім того, учасники заходу:
- Навчилися формувати «тарілку здорового харчування»;
- Обговорили п’ять основних принципів здорового харчування:
- Збільшення споживання овочів;
- Збільшення споживання фруктів;
- Збільшення споживання води;
- Зменшення споживання солі;
- Зменшення споживання цукру.
Зустріч пройшла у форматі активного діалогу, під час якого учні та вчителі жваво дискутували на теми правильного та збалансованого харчування.