Усі новини

Заходи профілактики дизентерії

  •  Ретельно мийте руки з милом після повернення з вулиці, перед приготуванням та вживанням їжі, після відвідування туалету. Якщо не має умов для миття рук, використовуйте вологі серветки, антисептичні засоби для рук.
  •  Не купуйте продукти харчування у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої торгівлі, де якість та свіжість продуктів не перевіряється, а продавці працюють без медичних оглядів та в антисанітарних умовах.
  •  Не споживайте продукти сумнівної якості та з закінченим терміном придатності.
  •  Молоко та молочні продукти, які були куплені на фермерських ринках, обов’язково мають пройти термічну обробку.
  •  Ретельно мийте овочі, фрукти, ягоди, тощо проточною водою, для споживання дітьми – обдайте окропом.
  •  Використовуйте для пиття та приготування їжі тільки безпечну воду (кип’ячену або бутильовану).
  •  Дотримуйтесь технології приготування готових страв, кулінарних виробів, тощо. Ретельно просмажуйте та проварюйте їжу перед вживанням.
  •  Не допускайте в житлове приміщення, особливо де зберігаються продукти, залітання мух, які можуть розносити збудника захворювання. Своєчасно прибирайте сміття, харчові відходи, не допускайте появи мух, тарганів та гризунів.
  •  Уникайте контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання.

При виявленні симптомів хвороби не займайтесь самолікуванням, а негайно зверніться за допомогою до лікаря.

Поділитися:
Знайти