Як можна запобігти сальмонельозу:
26 липня 2024
- сирі продукти тваринного походження слід відразу після покупки покласти в холодильник і зберігати їх окремо;
- яйця перед вживанням слід ретельно вимити ;
- теплі страви з сирих яєць необхідно вжити протягом перших двох годин після приготування, а холодні – зберігати в холодильнику не більше доби;
- розморожувати кури слід в холодильнику;
- при приготуванні страв із птиці, не торкайтеся до інших продуктів;
- м’ясо і птицю необхідно добре проварювати або прожарювати невеликими шматками;
- страви, до яких додають молоко або яєчний жовток, необхідно додатково проварити;
- для сирих продуктів використовувати окремий посуд та приладдя, після використання обдавати окропом;
- дотримуватись на кухні взірцевої чистоти, своєчасно прибирати сміття, харчові відходи, не допускати появи мух, тарганів і гризунів;
- необхідно дотримуватись правил особистої гігієни, мити руки з милом;
- не допускати змішування свіжо приготовленої страви із її залишками попереднього дня;
- не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі;
- під час поїздок не споживати швидкопсувні продукти: салати зі сметаною або майонезом, кремові вироби.
Будьте уважними та здоровими, бережіть себе і своїх близьких!