Кожна школа — здорова школа!
12 листопада 2025
Сьогодні, 12 листопада, на Тернопільщині продовжується реалізація проєкту “#5_кроків_до_здорового_харчування”.
Відбулися другі, насичені інформацією, активності у Збаразькій, Трибухівській та Шумській територіальних громадах, спрямовані на формування свідомого вибору #здорового_харчування серед шкільної спільноти. Адже саме здорові харчові звички — це фундамент успішного навчання та міцного імунітету.
Лікарі Центру провели змістовні лекції та заняття у трьох закладах освіти:
- Збаразький ліцей Тернопільської обласної ради.
- Провів: Вадим Ятищук, професіонал громадського здоров’я відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».
- Трибухівська загально-освітня школа I-III ст. Трибухівської сільської ради.
- Провела: Уляна Кланцак, завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Бучацького відділу Чортківського міськрайонного центру ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».
- Шумський опорний заклад загальної середньої освіти» Шумської міської ради.
- Провела: Олена Вахтарчук, завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Кременецького міськрайонного центру ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».
Усі активності в рамках проєкту присвячені учням, адже здорове харчування — це не тимчасова дієта, а усвідомлений стиль життя! Воно допомагає підтримувати високий рівень енергії, зміцнює імунітет і знижує ризик хронічних захворювань.
- Основи здорового та збалансованого харчування.
- Правила формування здорової тарілки (баланс білків, жирів, вуглеводів, овочів та фруктів).
- Важливість питного режиму.
- Контроль порцій та необхідність обмеження споживання цукру і солі.
Цей проєкт допомагає школам і громадам стати здоровішими, свідомішими та енергійнішими!