Формуємо культуру здорового харчування серед молоді: лекція від Тернопільського ОЦКПХ
2 квітня 2025
Освітні заклади відіграють ключову роль у формуванні культури здорового харчування серед дітей, педагогів та всієї шкільної спільноти.
З метою популяризації здорових харчових звичок та активного способу життя серед молоді, 1 квітня фахівці Бучацького відділу Чортківського міськрайонного центру ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Уляна Кланцак та Любов Гринчук провели інформаційно-просвітницький захід для учнів та вчителів Жниборідської гімназії Бучацької міської ради на тему «Основи здорового харчування».
Під час заходу були детально розглянуті наступні питання:
- Критерії здорового харчування;
- Важливість овочів та фруктів у раціоні;
- Рекомендована добова норма споживання рідини;
- Симптоми дефіциту заліза та способи його запобігання;
- Оптимальний раціон для дитини;
- Практичне формування «тарілки здорового харчування».
Також було проведено обговорення п’яти основних принципів здорового харчування:
- Збільшення споживання овочів;
- Збільшення споживання фруктів;
- Збільшення споживання води;
- Зменшення споживання солі;
- Зменшення споживання цукру.
Зустріч пройшла у форматі активного діалогу, під час якого учні жваво дискутували на теми правильного та збалансованого харчування, виявляючи неабияку зацікавленість.