Усі новини

Формуємо культуру здорового харчування серед молоді: лекція від Тернопільського ОЦКПХ

Освітні заклади відіграють ключову роль у формуванні культури здорового харчування серед дітей, педагогів та всієї шкільної спільноти.

З метою популяризації здорових харчових звичок та активного способу життя серед молоді, 1 квітня фахівці Бучацького відділу Чортківського міськрайонного центру ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Уляна Кланцак та Любов Гринчук провели інформаційно-просвітницький захід для учнів та вчителів Жниборідської гімназії Бучацької міської ради на тему «Основи здорового харчування».

Під час заходу були детально розглянуті наступні питання:

  • Критерії здорового харчування;
  • Важливість овочів та фруктів у раціоні;
  • Рекомендована добова норма споживання рідини;
  • Симптоми дефіциту заліза та способи його запобігання;
  • Оптимальний раціон для дитини;
  • Практичне формування «тарілки здорового харчування».

Також було проведено обговорення п’яти основних принципів здорового харчування:

  • Збільшення споживання овочів;
  • Збільшення споживання фруктів;
  • Збільшення споживання води;
  • Зменшення споживання солі;
  • Зменшення споживання цукру.

Зустріч пройшла у форматі активного діалогу, під час якого учні жваво дискутували на теми правильного та збалансованого харчування, виявляючи неабияку зацікавленість.

Поділитися:
Знайти