Чому виникають масові харчові отруєння і як уникнути кишкових інфекцій?
6 червня 2024ПРИЧИНИ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ
▪ Основними причинами виникнення гострих кишкових інфекцій є:
• елементарне недотримання правил особистої гігієни,
• недотримання технології приготування страв;
• недотримання умов та термінів зберігання сировини та готових страв;
• вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.
ЯК УНИКНУТИ КИШКОВОЇ ІНФЕКЦІЇ, КУПУЮЧИ ГОТОВУ ЇЖУ
• не купуйте харчові продукти чи готові страви у місцях несанкціонованої торгівлі;
• не купуйте страви, навіть якщо маєте найменші сумніви щодо безпеки зберігання чи приготування продукту;
• у магазині кладіть готові страви до кошика вже після решти продуктів, які ви хочете придбати. Так вони якнайдовше залишатимуться охолодженими;
• не залишайте готову їжу на столі довше ніж на дві години. Ні в якому разі не зберігайте їжу, яка залишилася після пікніка;
• ретельно мийте руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування туалету.
ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ” наголошує на необхідності виконання цих нескладних правил та порад. Вони допоможуть уникнути захворювання та зберегти Ваше здоров’я та здоров’я Ваших близьких!
